Hett tips inför beach 2012 ;)

Är äppelcidervinäger! :)

Rekommendationer för bästa resultat:

1. Drick äppelcidervinäger 3 gånger dagligen och i samband med måltid. På så vis hjälper du kroppen att vitalisera ämnesomsättningen. För att uppnå bästa resultat bör du kombinera detta med motion och en sund kost.

2. Genom att dricka äppelcidervinäger utspritt under dagen blir effekten att du slipper sötsuget under eftermiddagen, du slipper slänga i dig de onödiga kalorier som du annars kanske gör.

3. En smidig metod för att mäta om du behöver gå ner i vikt och på så sätt öka ditt välmående är att titta på ditt BMI (Body Mass Index). Detta gör du genom att ta din vikt och dela den med din kroppslängd gånger 2.

Förutom att äppelcidervinägern hjälper dig att kontrollera din vikt får du:
– En rejäl dos av vitaminer, mineraler, enzymer, aminosyror samt värdefulla fibrer.
– Hjälp med att sänka GI (Glykemiskt index) upp till 30-35% i kroppen.
– Hjälp med att understödja matsmältningen och stimulera kroppens behov genom att gå till angrepp mot förruttnelsebakterier och andra skadliga ämnen i tarmen.
– Vitalisering av ämnesomsättningen.

Äppelcidervinäger passar även bra i dressing, såser och marinader. Prova annars att späda den med vatten och servera som måltidsdryck.


Här är ett långt utdrag med massor av tips på vad man mer kan ha äppelcidervinäger till!

"Husmorstips":
• Dina grönsaker håller sig fräscha längre om du lindar in dem i en handduk som du stänkt med äppelcidervinäger.

• Blekmedel: Om dina äpplen och grönsaker inte skall bli bruna, stänk lite äppelcidervinäger över dem. Skalade, råa potatisar blir inte bruna om du lägger dem i en skål med äppelcidervinäger och vatten (kan stå till nästa dag).

• Rengöring: Äppelcidervinäger hjälper mot besvärande lukter i ditt kylskåp.

• Äggkokning: Dina ägg spricker inte när du kokar dem om du häller i en skvätt äppelcidervinäger i kokvattnet.

• Neutraliserar: Om något är för salt, tillsätt teskedsvis en blandning av äppelcidervinäger och socker tills smaken är balanserad. Om något är för sött, tillsätt 1-2 tsk äppelcidervinäger för att mildra smaken.

• Tvätta sallad, frukt och grönsaker:
Rester av besprutningsmedel, smuts och ohyra försvinner från sallad, frukt och grönsaker om du tillsätter 2 msk äppelcidervinäger och lite salt när du tvättar dem.

• Fritering: Vid fritering sugs inte lika mycket fett upp om du tillsätter 1 tsk äppelcidervinäger i oljan.


Äppelcidervinäger i kroppsvård:
• Äppelcidervinägern främjar blodgenomströmningen, stärker och fuktar huden och är samtidigt uppfriskande och uppiggande. De flesta tvålar/rengöringskrämer är alkaliska och angriper hudens syraskydd/ fettlager. Istället för tvål, ta ett bad med äppelcidervinäger i, eller smör dig med vinägervatten efter tvätt, för att behålla skyddet.

• Bad: Häll ¼ l äppelcidervinäger i badvattnet och ligg kvar i vattnet minst 15 min. Ett bad med äppelcidervinäger verkar uppiggande och stärker huden.

• Hårtvätt: Tag 1 dl äppelcidervinäger i ¾ l vatten och skölj håret efter tvätt. Håret blir blankt, lätt att forma och din hårfärg framträder mer intensivt.

• Mjäll: Späd äppelcidervinäger med lite vatten och häll direkt i håret efter varje tvätt.

• Naturlig deodorant: Fukta en handduk med äppelcidervinäger och smörj din kropp efter dusch eller bad. Detta hindrar odör, piggar upp och du känner dig fräsch.

• Hudrengöring: När du tar ett ångbad eller ångbastu, täck ansiktet med bomullstussar indränkta i äppelcidervinäger.

• Blåmärken: Hetta upp ¼ dl äppelcidervinäger och ½ tsk salt. Massera lätt in lösningen på blånaderna.

• Spruckna händer: Olivolja och äppelcidervinäger blandas i lika delar och smörjs in i händerna efter varje tvätt.

• Ansiktspeeling: äppelcidervinäger är lämpligt för alla hudtyper. Rengör först ansiktet med mild rengöringsmjölk. Tryck en handduk indränkt med varmt vatten mot ansiktet 1-2 min. Doppa en bit linneduk i ljummet vatten med 2-3 msk äppelcidervinäger i. Lägg över ansiktet och täck med en lagom varm, fuktig frottéhandduk. Låt verka 5 min. Avsluta med att skölja ansiktet med varmt vatten och torka hårt med fuktig frottéhandduk.

• Heshet: Den folkliga läkekonsten rekommenderar 1 tsk äppelcidervinäger och 1-2 tsk honung lösta i ½ glas vatten varje timme, att upprepa upp till 7 ggr dagligen. Så verkar behandlingen: Avsvällande, inflammationshämmande, slemlösande.

• Ledvärk: Den folkliga läkekonsten rekommenderar en längre tids kur där man dricker 1 glas vatten med 1-2 tsk äppelcidervinäger och 1 tsk honung 3 ggr dagligen till måltiderna. Så snart man känner sig bättre kan dosen minskas till 1 glas på morgonen.

• Vid akut artrit: rekommenderas att man 1 gång per timme intar 1 tsk äppelcidervinäger i 1 glas vatten. Detta upprepas upp till 7 timmar i följd.

• Reumatiska besvär: Inom den folkliga läkekonsten har man på detta område nått goda resultat med drycker med äppelcidervinäger. Många människor har erfarenheten att smärtorna avtagit eller helt upphört. Behandling: Varje dag, helst genast på morgonen, dricker man ett glas vatten med äppelcidervinäger och honung. Den som vill kan upprepa detta flera gånger under dagen i samband med måltiderna. Behandlingen bör pågå minst 2 – 3 månader i sträck.
Så verkar behandlingen = Stimulerar ämnesomsättningen, förbättrar cirkulationen och genomblödning, stärker immunförsvaret mot infektioner och allergier, allmänt stärkande, renar kroppen från kvardröjande slaggprodukter.

• Lugnande verkan: Äppelcidervinäger med honung har en starkt lugnande verkan. 3 tsk äppelcidervinäger rörs ut i 1½ dl honung och blandningen ställs övertäckt på nattduksbordet. För att lättare somna tar man 2 tsk vid sänggåendet. Vaknar man igen på natten tar man på nytt 2 tsk.

• Urinvägsinfektion: 3 – 5 ggr per dag intas den sedvanliga drycken med äppelcidervinäger och honung. Den som ofta lider av urinvägsinfektioner bör i förebyggande syfte dricka denna varje dag under längre tid. Så verkar behandlingen: Bakteriedödande, ökar urinproduktionen och förbättrar därmed genomsköljningen av blåsan.

• Övervikt: Äppelcidervinäger stimulerar nämligen ämnesomsättningen i kroppen så att basalomsättningen ökar (den energi som kroppen förbrukar i viloläge för att upprätthålla andning, blodcirkulation, ämnesomsättning etc.) Dessutom har det visat sig att äppelcidervinäger kan dämpa hungerkänslor och godissug.
Behandling: Enligt den folkliga läkekonstens rekommendationer blandar man 3 ggr dagligen 1 glas vatten med 2 tsk äppelcidervinäger och ½ tsk honung och dricker detta i små klunkar till varje huvudmål. När man väl nått sin idealvikt fortsätter man med detta på morgnarna ett tag till.

• Finnar: Man kan flera gånger om dagen badda finnarna försiktigt med ren eller utspädd äppelcidervinäger.


Jag kör på detta nu, har inte märkt resultat än, har ju nyss börjat. Men jag tror på det så får se hur de går! :) Det är ju inte världens godaste, men tänk på en go cider eller vin när du dricker det.. så går det bättre! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!